Olemme Facebookissa!

14.09.2023 Purkaja paikalle?

Haukankosken epäonnisen huutokauppamyynnin jälkeen on varsin todennäköistä, että käyttöikänsä päässä oleva rakennuskompleksi saa purkutuomion.

Punkalaitumen kunnan omistaman Haukankosken kiinteistön huutokaupasta tuli farssi. Korkein tarjous oli 4 350 euroa ja tarjouksen tekijä ilmoitti vetäytyvänsä tarjouksestaan. Oliko huuto tehty ”räkä poskella”, vai meinkö pupu pöksyyn?


Kalliiksi vetäytyminen olisi voinut tulla, sillä huutokaupan ehtojen mukaan kunnalla olisi mahdollista rokottaa kyseistä tahoa huomattavasti enemmän, kuin alkuperäinen tarjous edes oli. Nyt kunta ilmeisesti ”armahtaa”, eikä käytä kaikkia ehtojen mukaisia mahdollisuuksiaan.


Epäonninen huutokauppa lienee sellainen opetus kunnalle, että seuraavat koneet, joita Haukankoskella nähdään, ovat purkukoneita. Käyttöikänsä päähän tulleet rakennukset lähtevät kiertotalouden rattaisiin.
Rakennusten purkamiselle oli kannatusta jo pari vuotta sitten, mutta silloin siihen ei ollut henkisiä valmiuksia. Ajatuksia uudesta toiminnasta kiinteistössä eläteltiin, mutta varsin vähin konkreettisin toimenpitein. Moni silloin ilmoille heitetty ajatus kaatui peripunkalaitumelaiseen ”ei verä sauhuansa” ajatteluun. Siksi päädyttiin myyntiin.


Pieleen menneen huutokaupan ja parin vuoden pureskelun jälkeen on todennäköistä, että kunnan päättäjätkin alkavat olla kypsiä hyväksymään rakennusten purkamisen. Sekin maksaa, mutta ehkä rapistuvista rakennuksista vapaa tontti voisi jo jotakuta kiinnostaakin.

 

Evästeet