Olemme Facebookissa!

16.03.2023 Hyvän mielen työpaikka?

Punkalaitumen kunnassa on alkuvuoden ajan käsitelty hankalaa työilmapiiriongelmaa. Olkoon kokemus opiksi ja ojennukseksi.

Punkalaitumen kunnan varahaiskasvatukselle on joulukuussa myönnetty Hyvän mielen työpaikka -merkki. Tämä on ilman muuta positiivinen tieto, sillä viime aikoina kunta on ollut työilmapiirin osalta esillä vähemmän mairittelevasti.


Ennen joulua jätetyssä mielenilmauksessa osa teknisen toimen työntekijöistä syytti kunnan luottamushenkilöitä ja poliitikkoja epäasiallisesta kohtelusta. Syytöstä ei kohdennettu sen tarkemmin, joten on ymmärrettävää, että kunnalta vei hetken ennen kuin ongelmaan päästiin käsiksi. Nyt asiat näyttävät selvinneen ja onneksi alkuasetelmaan nähden lopputulos kertoo omaa kieltään siitä, mistä mahdollisesti on ollut kyse. Jokainen voi tehdä tässä kohtaan oman johtopäätöksensä.


Olkoon kokemus kunnassa opiksi ja ojennukseksi. Jatkossa on oltava taitoa ja uskallusta puuttua ongelmiin heti niiden ilmaannuttua. Rohkeutta on löydyttävä myös kertoa koetuista ongelmista niiden ilmaannuttua. Kuntaorganisaation toiminta vaatii johtamistaitoa kaikilla tasoilla, samoin esimiestaitoja mutta yhtä lailla alaistaitoja. On hyväksyttävä myös, että tunteet ovat subjektiivisia, mutta aitoja ja totta.


Kunnanjohtaja Tuija Ojala nostaa esiin etusivulla juoruamisen kulttuurin kuntaorganisaatiossa. Jos juorun voi määritellä  henkilöön liittyväksi huhuksi, joka koskee tavallisesti jotakin intiimiä tai epäedullista asiaa, tällainen kulttuuri tuskin vie parempaan suuntaan mitään asiaa kunnassa.

 

Evästeet