Olemme Facebookissa!

17.06.2021 Kaikki voittivat?

Punkalaitumen kuntavaalien tulos oli kaikille puolueissa jonkinlainen voitto.

Kun katselee kuntavaalien tulosta Punkalaitumella, nousee mieleen otsikon ajatus. Tällä kertaa taisi käydä niin, että kaikki puolueet voittivat paikkakunnalla. Enemmän tai vähemmän.

 

Paikkamäärissä mitattuna voittajia olivat sosiaalidemokraatit ja kokoomus. Molemmat saivat lisäedustajan valtuustoon. Toisaalta myös perussuomalaisille jäi puolueen hajoamisen jälkeen kolme edustajaa. Nyt niitä tuli neljä. Keskusta puolestaan säilytti seitsemän paikkaansa ja heidän ehdokkaistaan löytyi vaalien suvereeni ääniharava.

 

Valtakunnallisesti nähtiin, että gallupien tulokset eivät aina kerro ehdotonta totuutta. Perussuomalaisille povattu kannatus suli, vaikka puolue toki silti nosti kannatustaan edellisiin kuntavaaleihin verrattuna. Kokoomus oli suurin puolue ja demarit kirivät kakkoseksi. Keskustaväki saa olla valtakunnalliseen kannatukseen tyytyväinen ja pohtia joko vuorovesi kääntyi puolueen kannatuksen osalta.

 

Vihreille vaalitulos on varmasti pettymys. Uumoillaan, että puolue ajatui kannattajien mielestä liiaksi vasemmalle hallituksen apupuolueena.

 

Lähiaikoina saadaan nähdä, toteutuuko sote-uudistus. Todennäköisesti toteutuu. Se tuo mielenkiintoisen lisämausteen uusien valtuustojen työhön. Vaikutusmahdollisuudet omista sotepalveluista päättämiseen kutistuvat entisestään ja kunnan rahoituspohja muuttunee sekin merkittävästi.

 

Edessä on mielenkiintoinen nelivuotiskausi kunnallishallinnossa. Myös Punkalaitumella.

 

Evästeet