Olemme Facebookissa!

21.01.2021 Talvi liikuttaa meitä

Lumi tuli tänä vuonnakin yllätyksenä aika monelle.

Ei ehditty kaivaa lämmintä ylle, ei alle. Ja ne nastakengät, mihin ne keväällä tulikaan laitettua?

 

Pohjolassakin talvi tulee kuin varkain, vaikka se joka vuosi tuleekin. Koronavuosi oli niin rankka, että ihan selvästi on ollut nähtävissä se ilo, mitä taivaan täydeltä tullut lumi toi ihmisille.

 

Laduille kiirehdittiin sankoin joukoin, pulkkamäki kansoittui, ja luistimet kaivettiin varastosta. Joku luistelee ja hiihtää nyt ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. On hyvä muistella verryttelyn ja venyttelyn sääntöjä.

 

Liike on lääke, sanotaan. Ja tutkimuksissakin on niin todettu. Vaikka sohva on pehmeä ja herkut television ääressä maukkaita, on olo huomattavasti parempi, kun käy liikkumassa välillä. Tai laittaa edes aivonystyrät liikkeelle, vaikkapa lautapelien äärellä.

 

Moni meistä muistaa lapsuuden kodin peli-illat. Ehkäpä nyt on aika pyyhkiä pölyt Monopolista, Afrikan tähdestä tai Myllystä. Tai hankkia ihan uusi lautapeli, niitä on tarjolla paljon.

 

Mielekäs tekeminen on tärkeää kaikenikäisille. Joillekin se on siltojen lenkki pitäjällä, toisille kymmenien kilometrien sivakointi metsässä – tai sitten se lautapeli-ilta perheen parissa.

Evästeet