Olemme Facebookissa!

22.12.2022 Jeesus ja Gagarin

Mitähän joulun rauhanruhtinaaksi kutsuttu Jeesus tuumii tällä hetkellä katsellessaan isänsä luomien jumalankuvien temmellystä? Tai mitä ajattelisi kosmonautti Juri Gagarin?

Mitähän joulun rauhanruhtinaaksi kutsuttu Jeesus tuumii tällä hetkellä katsellessaan isänsä luomien jumalankuvien temmellystä? Ei ole rauhaa maassa, eikä ole ihmisillä hyvä tahto. Päinvastoin.


Entä mitä mahtaisi tuumailla kosmonautti Juri Gagarin? Ehkä hän näkisi maailmaa rikki neulovien laukausten juovat Heikki Salon sanoitusta mukaillen.


Jumalaa Gagarin ei kertomansa mukaan historiallisella lennollaan avaruudessa nähnyt, vaikka kuinka koitti katsella. Hän näki kuitenkin jotain muuta: ”Näin, kuinka kaunis planeettamme on. Ihmiset, säilytetään ja lisätään tätä kauneutta, ei tuhota sitä!”


Mutta kuunteleeko ihminen sen paremmin Jeesuksen vuorisaarnaa kuin Jurin vetoomusta?  Ei tietenkään. Ihminen mieluummin ja luonnostaan etsii valtaa, kultaa ja loistoa.


Jeesus ja Juri olivat molemmat myös aikansa rauhanlähettiläitä,  vaikka eri lähtökohdista sanomaa levittivätkin. Monesti tuntuu, että tuon sanoman henki on tänä jouluna kauempana kuin aikoihin.
Pari tuhatta vuotta sitten taivaalle nousi tähti Kristuksen syntymän merkiksi ja ilmestyi taivaallinen sotajoukko laulamaan Jumalalle kunniaa. Nyt tähden tilalla on ohjus ja enkelikuoron laulu on vaihtunut tappajalennokkien yksitoikkoiseksi ääneksi.


Kaikesta huolimatta me voimme toivottaa toisillemme hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.  Näin siksi, että toivotus pitää sisällään ajatuksen hyvästä ja paremmasta. Sitä me kaikki juuri nyt kaipaamme.


Rauhallista Joulua ja rauhallisempaa vuotta 2023!


Juha Aro
päätoimittaja

Evästeet