Olemme Facebookissa!

Jani Lintunen palkittiin Vuoden Yrittäjänä

Jani Lintunen palkittin Punkalaitumen Vuoden Yrittäjänä. Tunnustuksen Lintuselle sekä puolisolle Merja Mahlamäelle ojensivat Punkalaitumen Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja Mikko Uotila, puheenjohtaja Mari Pohjala sekä Pirkanmaan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen Mirka Lahti.
Punkalaitumen Vuoden Yrittäjänä palkittiin lauantaina Jalasjoen Nuorisoseurantalolla pidetyssä Yrittäjä-juhlassa Jani Lintunen.

Jani Lintunen on toiminut kuljetusalan yrittäjänä vuodesta 2006 lähtien. Kuljetusyrityksen lisäksi hän on perustanut rengaspalveluita tarjoavan Laitumen Kumin sekä taksipalveluita tarjoavan Laitumen Taksin.


Vuoden Yrittäjän tunnustuksen Lintuselle ojensivat Yrittäjä-juhlassa Punkalaitumen Yrittäjät ry:n puheenjothaja Mari Pohjala ja varapuheenjohtaja Mikko Uotila sekä Pirkanmaan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen Mirka Lahti. Punkalaitumen kunnan puolesta Vuoden Yrittäjää onnittelivat valtuuston puheenjohtaja Linda Lähdeniemi, kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lumme sekä hallinto- ja talousjohtaja Timo Oravainen. Punkalaitumen Osuuspankin onnittelut esitti toimitusjohtaja Hannu Juhe.


Tervetulosanat juhlassa lausui puheenjohtaja Mari Pohjala. Hän kävi puheessaan läpi sitä, millaisia ajatuksia Punkalaidun ja yrittäjyys herättävät tekoälyssä.


– Oman kokemukseni mukaan,sanoisin, että tekoäly ei ole asia, mitä pitäisi pelätä. Se ei kuitenkaan korvaa ihmistä, inhimillisyyttä ja ihmisten välistä kommunikaatiota tai kohtaamisia. Tulevaisuudessa tulisi pikemminkin löytää tapoja, millä pystyisimme hyödyntämään tekoälyn antamia mahdollisuuksia prosessiemme tehostamisessa, Pohjala totesi.


Pirkanmaan Yrittäjien puheenvuoron juhlassa käytti hallituksen jäsen Mirka Lahti. – Pirkanmaan Yrittäjien tärkein tehtävä on yhdellä sanalla sanottuna vaikuttaminen. Ja nimenomaan pirkanmaalaisten yritysten menestymisen edellytyksiin vaikuttaminen. Siinä avainsanoja ovat olosuhteet, erilaiset yhteydet ja yhteistyö. Paljon tästä on taustatyötä, joka ei näy suoraan meidän yrittäjien arjessa, mutta joka on tehtävä, ettei se myöhemmin näkyisi.


– Muutamia asioita, joissa aluejärjestö on tämänkin vuoden aikana vaikuttanut: TE-palveluiden uudistuksen valmistelu,  hyvinvointialueiden toiminnan vakiinnuttaminen, oppilaitosten opetustarjonnan ja yrittäjien koulutustarpeiden yhteen sovittaminen.


Lahti huomioi puheessaan myös epävakaan maailmanajan. – Pandemia, Ukrainan sota, kustannustason ja korkojen nousu. Me yrittäjät olemme sitkeitä ja meillä on vahvaa osaamista, innovointikykyä ja erityisesti halua kehittää ja onnistua, mutta joskus liika voi olla liikaa. Yhdessä, yrittäjien verkostona olemme toistemme tukena myös haastavina hetkinä. Silloin kun toisen yrittäjän olkapää ei riitä, aluejärjestön kautta on saatavana erilaisia tukipalveluita elämän haastaviin tilanteisiin.


Yli kolme miljoonaa kilometriä


Jani Lintusen yrittäjäura alko vuonna 2006. Tuolloin hän osallistui liikenneyrittäjäkurssille. Kannustajina olivat oma isä, Toivo Lintunen ja Sami Ojanen.


Sen jälkeen kilometrejä puuteollisuuden kemikaalikuljetuksissa on kertynyt yli kolme miljoonaa. Niistä valtaosa Scanialla.


– Leikin pikkupoikana Scania-merkkisellä lelukuorma-autolla santakasalla. Lasol-pullosta tein  siihen säiliön ja kirjoitin tussilla pullon kylkeen J. Lintunen. Paikalle tuli Perttulin Liisa ja sanoi, että sulla Jani on vielä joskus tuollainen auto, Lintunen muistelee.


Vuodesta 2009 lähtien hän on toiminut alihankkijana Wibax Logistics Oy:lle. – Viides oma auto on nyt alla. Ensimäinen oli Volvo, sen jälkeen autot ovat olleet Scanioita.


Lintunen viettää tien päällä viikostaan arkipäivät. Kelissä kuin kelissä. – Liikenteessä henkilöautot aiheuttavat paljon sydämen tykytyksiä erityisesti ohitustilanteissa. Mitä kamalampi on keli, sitä tyhmempiä ohituksia näkee.


Laitumen Kumin Jani Lintunen perusti vuonna 2010. – Ajatuksen sain Virossa, josta olin ostamassa rekan renkaita Tuulensuun ”Karpan” kanssa. Laitumen Taksi perustettiin keväällä 2019.


– Lintusen sukua on joskus kuvailtu työhulluksi. Ehkä siinä väitteessä on perää, Jani naurahtaa.

Evästeet